Χρειάζεστε συμβουλή?
Καλέστε: + 30 210 9957605

 

Παράγοντες που Επηρεάζουν την Κοπή Laser (Μέρος 2ο)

Στο προηγούμενο μας άρθρο είχαμε ξεκινήσει να αναλύουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την διαδικασία κοπής με laser των διαφόρων υλικών.

Συνεχίζουμε την έρευνά μας με περισσότερους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κατά την κατεργασία υλικών με Laser.

Φακός Εστίασης: τα εξαρτήματα εστίασης του φακού ενός laser παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία κοπής. Ο φακός μπορείς να είναι κατασκευασμένος είτε από σεληνιούχο ψευδάργυρο, είτε από παραβολικά κάτοπτρα.

Εστιακός Εύρος: Κατά γενικό κανόνα, το εστιακό εύρος του κατόπτρου κυμαίνεται περίπου στα 12.7 mm για λεπτές επιφάνειες και υλικά, και περί τα 19 mm για πιο χοντρές επιφάνειες.

Στη πρώτη περίπτωση έχουμε υψηλότερη ενεργειακή εστίαση με την ίδια ενέργεια του laser κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες κοπής για το ίδιο υλικό με την ίδια ακριβώς ισχύ laser. Για αυτό το λόγο, όταν έχουμε να κάνουμε με λεπτές επιφάνειες, προτιμάται ο φακός 12,7 mm για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο φακός των 19 mm. είναι ικανός να κόψει πιο χοντρές επιφάνειες και πιο ανθεκτικά υλικά.

κοπή laserΘέση Εστίασης: Η ίδια η διαδικασία κοπής είναι αποτέλεσμα υπερθέρμανσης της διαδρομής αποκοπής. Κατ’ αυτό το τρόπο η τοποθέτηση της εστίασης του φακού στο σύστημα μας ακριβώς στο σημείο που τη χρειαζόμαστε είναι ιδιαίτερως σημαντική γιατί σε αυτό ακριβώς το σημείο θα μεταφερθεί η μέγιστη ισχύς του laser.

Όσο πιο ακριβείς και σωστοί είμαστε κατά την ρύθμιση του κατόπτρου εστίασης, τόσο πιο αποτελεσματική και αποδοτική κοπή θα έχουμε.

Σαν γενικός κανόνας προερχόμενος από την εμπείρια, όταν έχουμε να κάνουμε με κοπή ανοξείδωτου χάλυβα τότε:

Η θέση εστίασης επομένως αλλάζει ανάλογα με το πάχος του υλικού προς κατεργασία για αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες κοπες.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα CO2 Laser, με τιμές που ξεκινάνε μόλις από € 8.500. Τα CO2 Lasers είναι ο πιο δημοφιλής τύπος laser τα οποία καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα λειτουργιών και δυνατοτήτων κοπής/εγχάραξης υλικών.

Κεντράρισμα Της Δέσμης Laser Ανάμεσα Από Το Ακροφύσιο: Ο φακός εστίασης θα πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένος ώστε η δέσμη laser να περνάει ακριβώς από το κέντρο της τρύπας του ακροφυσίου. Για αποδοτική κοπή, η δέσμη θα πρέπει να παρεκκλίνει το πολύ +0,05 mm από το κέντρο της τρύπας του μπεκ.

Μεγαλύτερη απόκλιση καθιστά την κοπή λιγότερο αποτελεσματική. Σε περίπτωση που η δέσμη δεν είναι σωστά κεντραρισμένη, το υλικό δεν κόβεται “καθαρα” και οι τομές είναι τραχείς.

Ταχύτητα Κοπής: Η ταχύτητα κοπής εξαρτάται από το υλικό και το πάχος της επιφάνειας προς κατεργασία. Αν η ταχύτητα είναι πολύ υψηλότερη η πολύ χαμηλότερη της κατάλληλης, θα σχηματιστεί τραχιά και άνιση τομή.

Επιτάχυνση: Η επιτάχυνση κοπής είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας με την ταχύτητα κοπής. Ευτυχώς όλα τα σύγχρονα συστήματα laser αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν αυτόματα τη ιδανική τιμή επιτάχυνσης της κοπής.

Τεχνική εξυπηρέτηση

Λειτουργούμε με μία ομάδα εκπαιδευμένων τεχνικών που συντηρούν και επισκευάζουν την laser μηχανή σας. Είμαστε διαθέσιμοι 24/7 για την περίπτωση τεχνικών θεμάτων. Περισσότερα brmlasers-service-4317-vk

Συμβουλές

Χρειάζεστε τη συμβουλή ειδικού σχετικά με τη μηχανή laser που ταιριάζει στις ανάγκες της δουλειάς σας? Έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται για να σας μιλήσουμε για τις δυνατότητες. Περισσότερα brmlasers-advice

Αίθουσα επίδειξης

Στο χώρο επίδειξης της εταιρίας μας μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας τους διαφορετικούς τύπους μηχανών laser. Μπορούμε να σας κάνουμε επίδειξη των δυνατοτήτων των μηχανών μας. Περισσότερα brmlasers-showroom

Blog

αντιπροσώπευση Ελλάδα:
  
ZapaDel Ltd
   Πλουτάρχου 13    17456 Άλιμος    Tel. +30 210 9957605       www.zapadel.gr   
BRM LASERS BV
     Ambachtsstraat 43    7102 DW Winterswijk    Tel. +31 (0)544 350320    Fax: (0)544 350322       Handelsregister: 09141897    BTW nr; NL812962990 B01